O nama

RAD CENTAR ZAGREB d.o.o. generalni je zastupnik i distributer RC Design i Brockfelgi i naplataka za Republiku Hrvatsku.

Od svog osnivanja sredinom devedesetih godina, grupa poduzeća Brock je na području alu naplataka postala značajna svojim stalnim napredovanjem. Trenutno je u mogućnosti proizvesti preko 1.000.000 alu naplataka godišnje.

Unutar poduzetničke grupe objedinjeni su dizajn, proizvodnja, marketing i prodaja. Asortiman naplataka od lakog metala obuhvaća dvije marke: Brock Car Fashion i RC Design-60 dizajna od 14 do 22 cola. Dojmljiv proizvodni program, kao i široko rasprostranjena paleta proizvoda, koja obuhvaća i višedjelne naplatke kao i dizajne za OFF ROAD i SUV vozila, čine bazu za ovakav uspjeh. Višenamjenska primjena naplataka je isto tako važna za koncept uspjeha kao i tekuće osiguranje kvalitete. Svi naplatci su podvrgnuti brojnim testovima i od strane TUEV-a su testirani i certificirani.

U našim tvrtkama u Bergdorfu (Luxemburg), Weilerswistu (Njemačka), Jajcu (Bosna i Hercegovina) i Schlüchternu kod Frankfurta (Njemačka) zaposleno je trenutno preko 200 radnika.
U Weilerswistu  je pored rukovodstva, prodaje  i odjela za razvoj smješten također i najmoderniji centar za logistiku, skladište i prodaju. Pored toga  ovdje se ručno montiraju dvodijelni i trodijelni naplatci.
Prošle godine posebno se investiralo u naše njemačke tvrtke.

U novom centru za logistiku u Weilerswistu  moguće je uskladištiti i isporučiti dnevno  30,000 naplataka. Ovo 20 m visoko skladište obuhvaća ca. 16.000 mjesta za palete na različitim nivoima . U impozantnom, skladištu s visokim regalima  skladište se velike količine milijunskih vrijednosti kako bi se osigurala isporuka u svako vrijeme. Naši kotači se proizvode u vlastitoj ljevaonici. Za optimalnu proizvodnju brine se  100 djelatnika uz  pomoć najmodernijih strojeva za lijevanje i obradnih centara sa  numeričkim upravljanjem.

Poslije proizvodnje felge se finalno obrađuju u poduzeću Metec GmbH gdje se na kraju  nanosi lak sa jednim od najmodernijih uređaja za lakiranje felgi  u Europi . Uređaj za lakiranje je na najvišem tehničkom nivou i u skladu je  sa najnovijim standardima  za kvalitetu.
Ovakav suvremeni uređaj za lakiranje i premazivanje nam omogućuje da ponudimo garanciju od 3 godine za sve naplatke koje smo mi lakirali, također i  za SLC prevučene naplatke.  Patentirana tehnika prevlačenja odlikuje  se već godinama dugotrajnošću , koja se svodi na izvedenu kombinaciju raznih materijala. Ovome doprinosi pored ostalog  dodatni akrilni prah, koji je dodatak svim našim lakiranjima i služi kao zaštita. Ovaj materijal je  proračunski skuplji  i rastrošniji nego što je to uobičajeno lakiranje, ali je po svojim osobinama neusporedivo bolji.
Povećanjem debljine  sloja i poboljšanom gustoćom  materijala postiže se veća zaštita od korozije, soli i drugih pojava što nastaju vremenskim utjecajima. Također se prašina sa kočnica mnogo lakše odstranjuje sa akrila. Neće dolaziti do poznatog  „nagrizanja“

Kako bi osigurali uspjeh i prvoklasnu kvalitetu, kako bi kupci ostali zadovoljni, i kako bismo povećali njihov broj tu su vrhunski školovani djelatnici, prvoklasna prodajna dokumentacija i permanentno aktualizirane stručne ocjene od nadležne ustanove, koncept uspjeha, kao i stalne zalihe u skladištu naših proizvoda.